Slik har konfirmantene det på Tømmerneset

Slik har konfirmantene det på Tømmerneset

 

Kateket og ungdomsprest Frank Stellmacher forteller hvordan en vellykket konfirmantweekend blir til. – Slik har konfirmantene det på Tømmerneset.

Hver vår, gjerne i tilknytning til påsken, holder Frank Stellmacher og hans menighet ved Lenvik kirke konfirmantweekender ved NMS Tømmerneset.

I stedet for å ta det på høsten, forteller Stellmacher at de ønsker å gjennomføre en weekend når de har blitt bedre kjent med ungdommene. Og når konfirmantene ankommer Tømmerneset, har de plenty med aktiviteter og gjøremål ventende.

– Etter ankomst så har vi først et infomøte på leiren. Videre har vi en undervisningsbolk med tematikk om rus fra 19.00 til 23.00 fredag kveld, forteller Stellmacher, og legger til at tematikken rundt rus er meget sentral på deres konfirmantweekender.

Videre blir det en rekke artige oppgaver, deriblant en rebus som ungdommene skal få bryne seg på.
– Vi kalte det «Crazy Games før», men det var kanskje litt for hardt å ta i, ler Stellmacher.

Fredagen avsluttes en kveldsbønn 23.30 i kapellet.
– Kapellet er et veldig fint rom på Tømmerneset. Der er det fint å være, både til undervisning, men også til bønnetid, sier kateketen.

Så er vi over på lørdagen. Det er tidlig, sett med ungdommens øyne, for de vekkes «så sent» som 08.30, og har en halvtime på seg til å komme seg opp.
– Frokosten er klokken ni, det syns de vel er tidlig til å være en lørdag, men jeg syns nå det er en ålreit tid å starte dagen på, forteller Stellmacher.

Så bærer det videre til undervisning om dagen da Jesus døde, altså er det påsketematikk det er snakk om. Og etter undervisningen bærer det altså ut.
– Da blir det uteaktiviteter som tautrekking, Kapteinen kommer og Fire på rad.

– Og noe av det morsomste vi gjør sammen da er å ha lagkonkurranser hvor man skal løpe fram til en bøtte, holde hånda på den og løpe ti ganger rundt, og løpe tilbake. Samtidig refererer vi da til rusdagen vi hadde kvelden før, for da får de også kjenne på følelsen av hvor vanskelig det er å gå når balansen blir «surrete» legger ungdomspresten til.

De har også en bolk de kaller for «Kjærlighet er mer enn forelskelse», enkelt og greit referert til Gaute Ormåsens sang. Der snakker de nettopp om det tittelen handler om, forskjellen på kjærlighet og forelskelse og så videre.
– Vi snakker jo også da om vennskap, om grensesetting og slike ting, utdyper Stellmacher.

For få en morsom avslutning på helgen, gjennomføres også «Grill en prest» søndagsmorgen, hvor ungdommene anonymt kan stille spørsmål til Stellmacher og de andre leirlederne. Da senkes terskelen for hva de kan lure på.

Stellmacher kan fortelle om mange gode spørsmål, og mange morsomme og mindre alvorlige spørsmål med et snev av humor i. Mange handler om rus, homofili og andre generelle kristne spørsmål. Vi ramser opp noen av spørsmålene som ungdommene lurer på her:

– Hva tenker du om homofili?

– Hvor gammel er bibelen?

– Hvordan hjelpe en venn som holder på med selvskading?

– Hvordan skal jeg fortelle mine foreldre at jeg er blitt kristen?

– Hvorfor er du så skallet?

Du har kanskje også lyst til å lese...